Amika.rs

НАСЕЉАВАЊЕ ВИЗ@НТИЈЕ


1. НАСЛОВ, кога још нема, али...

Луњајући по прилазима Амика.рс-у

Раде је у кафићу «Код Капије» упознао несвакидашњег долазника који је, чини се, пропутовао половину света. Вести су збуњујуће, неке очекиване, друге нежељене а треће невероватне. Но, Радету треба само делимично веровати, не само због навике да изоштрава оно што прихвати као истину (видети Београд, «Волд стрит у Београду») већ и због околности самог сусрета.

Упознали су се уз пиво и запричали, освежили ирском кафом и наставили са истим пићем само без кафе, пресецајући га пивом.

- И, шта каже тај твој ноћашњи сапатник?
- Каже: - Мало је лепше!
- Шта је мало лепше?
- Па, све...
- Све тамо одакле је дошао или овде?
- Пази стварно! – изненадио се Раде. Мало је размислио растерујући алкохолну омаму у глави и одлучно потврдио: - И једно, и друго! Или је ово друго ипак оно што је прво???

Сутра ће га довести на разговор, кад се обојица испавају. Тип се зове Прекобарац и није имао појма да Амикарс постоји. Случајно је, левитирајући изнад мочваре...

- Шта је радио изнад мочваре???
- Левитирао. Каже да је то тамо, преко Велике Баре, све чешћа појава... Дакле, док је левитирао, видео је плавичасте одсјаје и обрадовао се помисливши да је у даљини чисто и светло плаво небо.
- А онда се разочарао угледавши Велику Капију...

- И обрадовао, такође. Каже да смо га спасли и да ће овде доћи к себи после бесконачних лутања кроз пустош, смог, менталне и небеске олује – објаснио је Раде. – Пошао је одавно, са далеког Запада, одакле више нико не долази. Током пута прихватао је разна имена и најзад усвојио оно које му највише одговара – Прекобарац.
- Ко је још дошао са њим?
- Нико. Само он. Они које је током пута приучио да помало левитирају остали су у Фејс кулама, друге су заробили МикроПеј и Аваст!Бај номади, трећи су нестали као жртве премора, звери, ванземаљаца и трговаца органима... Само се он спасао, па смо то морали да прославимо...

Раде Б. В. - ptt.net - 16. новембар - Није тако било, али `ајд! Нећу да "изоштравам" и кварим почетак. А тип се зове Прекобарски, capitto?

Миливој Анђелковић

 


Amika.rs